3CMC verbod

3cmc verbod | 3cmc verboden

Het 3CMC verbod is helaas eindelijk aangebroken. Hierdoor kan je niet meer 3CMC kopen bij jouw favoriete Research Chemicals leverancier omdat 3CMC verboden is geworden. Wat betekent dit verbod precies en wat voor impact heeft het? Natuurlijk kan je nog wel gewoon 2MMC kopen, deze blijft voorlopig nog legaal verkrijgbaar.

Inhoudsopgave

Wanneer is het 3CMC verbod ingegaan?

Het 3CMC verbod is ingevoerd op 12 september 2023. Het verbod werd voor het eerst aangekondigd in mei 2023. De Nederlandse overheid nam op 6 juni het Europese verbod op in onze opium wet. Binnen 4 weken moest het verbod dan eigenlijk al een feit zijn. Dit werd echter vertraagd door het zomer reces waardoor het uiteindelijk pas op 12 september werd ingevoerd.

Waarom is 3CMC verboden?

Het 3CMC verbod is al een langere tijd een besproken item binnen de politiek. De twee stoffen 3-MMC en 3-CMC werden namelijk verboden door de Verenigde Naties. De Verenigde Naties hebben de Europese gemeenschap de opdracht gegeven om een verbod in te voeren. Dit verbod zou eigenlijk door alle EU-landen ingevoerd moeten worden in februari 2023. 

Nederland en nog een aantal andere landen waren hier echter te laat mee. Doordat zij hier te laat mee waren werd Nederland dan ook op de vingers getikt. Hierdoor kregen ze nog meer druk waardoor in een stroomversnelling belandde. Dit resulteerde er dus uiteindelijk in dat 3CMC verboden werd op 12 september 2023. Meer over het verbod kun je lezen in dit artikel.

De toekomst na het 3-CMC verbod

Omdat 3CMC verboden is wordt het niet meer aangeboden door de webshops. Ook wij van Party Viber kunnen een verbod niet negeren en zijn daarom gestopt met de verkoop van deze Research Chemical. 

Of de stof helemaal verdwijnt is natuurlijk nog maar de vraag. De kans is groot dat het nu op de zwarte markt beland omdat drugsdealers nu een mooie kans zien om hier veel geld mee te verdienen. 

Binnen de legale markt zal er ook een verschuiving plaats vinden. Er zijn nu natuurlijk een heleboel mensen die niet meer hun favoriete Research Chemicals kunnen bestellen. Je kan natuurlijk nog wel een heleboel andere Research Chemicals kopen dus deze mensen gaan nu natuurlijk op zoek naar een alternatief.

Wat is het beste alternatief nu 3-CMC verboden is?

Nu het 3-CMC verbod is ingevoerd zijn mensen natuurlijk op zoek naar een alternatief. Wij van Party Viber zijn persoonlijk van mening dat momenteel het beste alternatief 2MMC is. Nu dat 3-CMC verboden is geworden komt 2MMC het meeste overeen van alle Cathinonen die op de markt beschikbaar zijn. 

Bij de webshop van Party Viber kan je dan ook dit beste alternatief bestellen. 2MMC kopen doe je daarom gemakkelijk en snel bij ons. Wij garanderen niet alleen een scherpe prijs, maar ook garanderen we een kwalitatief goed product.

Bij Party Viber kan je alleen Research Chemicals kopen voor onderzoeks doeleinden en niet voor menselijke consumptie.

Onze conclusie

Gaat een verbod op 3CMC ook echt helpen? Wij zijn eigenlijk van mening dat dit niet helpt. Natuurlijk zal de beschikbaarheid een stuk moeilijker worden gemaakt maar mensen zullen dan overgaan op illegale middelen of overstappen op een andere Research Chemical. 

Wij zijn ook van mening dat uiteindelijk iedereen een eigen keuze moet kunnen maken in wat hij/zij doet. Een overheid die zich continue bemoeit met wat mensen wel of niet mogen is wat ons betreft nooit de juiste oplossing. Wij zijn dan ook erg voor het recht van zelfbeschikking over je eigen leven.

Uiteindelijk zal het de komende tijd gaan blijken of het nu echt werkt of niet. Wij hopen dan ook dat de overheid in de toekomst een evaluatie zal doen om dit te bewijzen.

Picture of Party Viber
Party Viber

Party Viber Blog

Welkom op het blog van Party Viber. Hier bespreken het laatste nieuws over Research Chemicals.

Recente berichten

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?