Wat is LSD?

wat is lsd? | lsd kopen | lsd werking | is lsd legaal? |

Wat is LSD? In deze blog post gaan we dit onderwerp behandelen. We kijken naar wat deze stof is, de werking en ook kijken we naar de geschiedenis er van. De onderwerpen die we in dit blog artikel bespreken kan ook niet gezien worden om de stof te promoten maar dient puur voor informatieve doeleinden.

Inhoudsopgave

Wat is LSD?

Wat is LSD? De stof staat ook wel bekend onder zijn officiële naam Lysergeenzuurdi-ethylamide. De LSD werking is psychoactief en kan daarom ook zorgen voor auditieve en visuele hallucinaties. 

De afkorting en naam van de stof komt van het Duitse woord Lysergsäure-diäthylamid. In de 20e eeuw werd de stof wereldwijd gebruikt door psychiaters om geestesziektes zoals bijvoorbeeld schizofrenie en psychoses te behandelen. De stof valt onder de Nederlandse Opiumwet en hierdoor kan je ook niet legaal LSD kopen.

De geschiedenis van de stof

De geschiedenis van deze stof gaat ook al erg ver terug in de tijd. De stof werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1938 door Albert Hofmann in de hoop om een stimulans te vinden voor de ademhaling en bloedsomloop. 

Destijds werd de stof getest op dieren maar deze dierproeven toonden voornamelijk een sterk effect op de baarmoeder en rusteloosheid onder verdoving. Echter wekte de stof geen interesse bij de farmacologen waardoor de stof op zij werd gezet. 

Vijf jaar later op 16 april 1943 maakte Hofmann uit nieuwsgierigheid zijn tweede synthese van de stof. Tijdens het zuiveren van de stof merkte hij een een naar eigen zeggen plezierige intoxicatie die ongeveer twee uur duurde. Deze intoxicatie ging gepaard met een versterking van de verbeeldingskracht en een verandering van de waarneming van de wereld om hem heen.

De stof werd pas echt populair in de jaren zestig. De stof was ook vooral populair in Amerika. Tegelijkertijd kwam er ook een morele paniek rondom de stof. Door de enorme toename in gebruik belandden ook meer gebruikers met een bad trip in het ziekenhuis. 

Is LSD legaal?

Eerst was LSD nog legaal maar doordat het gebruik en de zorgen rondom de stof flink toenam besloten een aantal landen een verbod in te voeren. In 1966 werd de stof verboden in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 1968 volgde ook de Verenigde Staten met een verbod op de stof. In 1971 werd de stof op lijst I van het verdrag psychotrope stoffen van de Verenigde Naties gezet. Dit zorgde er onder andere voor dat ook alle andere landen die aangesloten waren bij de VN een verbod op moesten invoeren op de stof.

LSD werking

De LSD werking is psychoactief en ook hallucinerend. Iemand die de stof neemt kan auditieve en ook visuele hallucinaties ervaren. Een aantal van de effecten zijn bijvoorbeeld:

  • Intensere beleving van geluiden
  • Kleuren versterkt zien
  • Intensere gevoelens
  • Lichamelijke effecten
  • Verandering in tijdsperceptie
  • Verandering in stemming

In de meeste gevallen heeft een gebruiker door dat de ervaringen worden veroorzaakt door de stof en niet overeenkomen met de werkelijkheid. Echter wanneer iemand een te grote dosis inneemt kan dit verschil verloren gaan wat kan zorgen voor angst en psychoses.

Er zit dus wel een risico verbonden aan het gebruik van deze stof. Het is vaak moeilijk om de juiste dosis in te nemen en een hoeveelheid kleiner dan een zandkorrel is al genoeg om iemand te laten trippen. 

Uit onderzoek is ook gebleken dat de LSD die illegaal wordt verkocht op de straat vaak verontreinigd is of helemaal geen werkzame stof bevat. Hierdoor neem je eigenlijk altijd een risico doordat je niet weet wat je nou eigenlijk inneemt.

Legaal alternatief voor LSD kopen?

De stof is dus niet meer legaal en staat in Nederland op de Opiumwet waardoor LSD kopen dus niet kan. De stof kopen op de zwarte markt brengt ook veel risico’s met zich mee. Je weet nooit wat je koopt en bent dus eigenlijk altijd je eigen proefkonijn, dit kan daarom ook erg gevaarlijk zijn. 

Bij party Viber kan je echter wel legale alternatieven voor LSD kopen. Dit zijn legale analogen die niet op de Nederlandse Opiumwet staan. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld 1cP-LSD. Deze legale analogen worden in een schoon en ook legaal laboratorium gesynthetiseerd.

Onze conclusie

Inmiddels hebben we je een hoop informatie gegeven over wat deze stof precies is. We hebben de geschiedenis behandeld waarbij de stof in eerste instantie als geneesmiddel voor geestesziekten werd gebruikt maar later werd verboden waardoor LSD kopen illegaal werd. 

Inmiddels zijn er wel een aantal analogen op de markt die je legaal bij ons kan bestellen. Ook kan je bij ons een heel aantal andere Research Chemicals kopen. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons goedkoop 2MMC kopen.

Picture of Party Viber
Party Viber

Party Viber Blog

Welkom op het blog van Party Viber. Hier bespreken het laatste nieuws over Research Chemicals.

Recente berichten

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?