Verschil 3MMC en 4MMC

Verschil 3MMC en 4MMC | wat is het verschil tussen 3MMC en 4MMC

Wat is nu het verschil 3MMC en 4MMC? Buiten het feit dat deze stoffen beide inmiddels al enige tijd verboden zijn zien wij nog steeds vaak de vraag wat is het verschil tussen 3MMC en 4MMC. In deze blog post gaan we je meenemen op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Inhoudsopgave

Wat is 3-Methylmethcathinone?

Om uit te vogelen wat het verschil 3MMC en 4MMC is moeten we er eerst achter komen wat deze beide stoffen nou precies zijn. 3-Methylmethcathinone ook wel beter bekend onder de naam 3-MMC en poes is een Research Chemical uit de groep van de Cathinonen.

De stof werd in 2012 voor het eerst ontdekt en verkocht in Zweden. De stof werd gemaakt nadat in veel landen de gerelateerde stof Mefedron ook wel 4MMC genoemd illegaal werd. Inmiddels is 3-Methylmethcathinone echter ook verboden in Nederland sinds 28 oktober 2021.

Wat is 4MMC?

Wat is 4MMC? 4MMC staat ook wel bekend als Mefedron en 4-methylmethcathinone en is een amfetamine achtige stof die net als 3MMC behoort tot de groep van Cathinonen. De stof dook in 2009 voor het eerst op in Engeland waar deze vrij snel in populariteit toenam. 

Ook in Nederland werd 4MMC vrij snel populair en werd het vaak verkocht als voedingsmiddel voor planten of als badzout. Deze truc werd ook wel gebruikt om de Nederlandse wetgeving te omzijlen.

In 2012 werd 4MMC opgenomen in de Opiumwet en op lijst I geplaatst. Dit is de lijst waar harddrugs op staan zoals bijvoorbeeld MDMA en cocaïne. Sinds die tijd is de productie, verkoop en ook het bezit van 4MMC strafbaar. Hierdoor kwam al 3MMC al vrij snel op de markt als legale vervanger. Maar wat is nu het verschil tussen 3MMC en 4MMC?

Wat is het verschil tussen 3MMC en 4MMC?

3MMC is dus stof afgeleid van 4MMC. De stof werd ontwikkeld vanwege een verbod dat in 2012 werd ingevoerd om Mefedrone te verbieden. Maar wat is het echte verschil 3MMC en 4MMC?

Volgens verschillende onderzoeken zijn de effecten van beide stoffen dan ook erg vergelijkbaar met elkaar. Deze stoffen geven namelijk vergelijkbare effecten zoals bijvoorbeeld een euforisch gevoel, meer energie en ook de neiging om meer te praten.

Ook de bijwerkingen lijken erg veel op elkaar. Dit kunnen bijwerkingen zijn zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, hartkloppingen, angst, misselijkheid en duizeligheid.

Er zit echter wel een verschil tussen 3MMC en 4MMC kwa verslaving. De craving bij 3MMC schijnt namelijk een stuk heftiger te zijn waardoor je met deze stof sneller geneigd bent om meer bij te nemen.

Kwa structuur lijken beide stoffen ook erg op elkaar. Het enige verschil zit het hem er in dat ze bij 3-methylmethcathinone de verbinding net wat anders in elkaar gezet hebben. De stof heeft dezelfde structuurisomeer als van mefedron alleen hebben ze de methylgroep op de 4-plaats gezet. 

Conclusie verschil 3MMC en 4MMC

Conclusie verschil 3MMC en 4MMC. We zijn er inmiddels wel achter dat deze stoffen eigenlijk helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. De effecten en de bijwerkingen komen dan ook erg met elkaar overeen.

Ook kwa chemische samenstelling verschillen de stoffen niet zoveel met elkaar. Het zijn eigenlijk ook een soort van broertjes. Wat ook niet zoveel verschilt is dat deze stoffen inmiddels beide op de Opiumwet geplaatst zijn waardoor ze in Nederland niet meer legaal verkrijgbaar zijn. 

Ben jij nog op zoek naar een legaal alternatief voor 4MMC of 3MMC? Dan kan je inmiddels wel 2MMC kopen. Deze stof is namelijk weer afgeleid van zijn voorgangers waardoor hij ook vergelijkbaar is. 

Disclaimer: Research Chemicals kopen bij Party Viber kan alleen voor onderzoeksdoeleinden en niet voor menselijke consumptie.

 

Picture of Party Viber
Party Viber

Party Viber Blog

Welkom op het blog van Party Viber. Hier bespreken het laatste nieuws over Research Chemicals.

Recente berichten

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?