Historie van Research Chemicals

de geschiedenis van Research Chemicals

In deze blog nemen we je mee in de geschiedenis van Research Chemicals? We bekijken alle ins en outs over dit onderwerp en kijken ook naar de opkomst van deze stoffen.

Inhoudsopgave

De geschiedenis van Research Chemicals

De geschiedenis van Research Chemicals gaat eigenlijk al heel ver terug in de tijd. Het begon allemaal in de jaren 1920 toen de eerste synthetische drugs werden ontwikkeld en geproduceerd. Terug in de tijd waren onderzoekers en wetenschappers vooral op zoek naar het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen voor de behandeling van ziekten.

Het begin

In de jaren 20 van de vorige eeuw werden dus ook de eerste Research Chemicals ontwikkeld. De eerste van deze synthetische drugs soorten waren vaak modificaties van al reeds bestaande moleculen, zoals bijvoorbeeld amfetaminen. Deze werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1927.

De jaren vijftig

Later in de jaren 50 van de vorige eeuw kwam er een nieuwe soort synthetische drugs op, namelijk de hallucinogenen. LSD de meest bekende van krachtige van deze soort, werd al voor het eerst gesynthetiseerd in 1938, maar kreeg pas later in de jaren 50 meer aandacht. Dit was namelijk het moment dat onderzoekers en wetenschappers potentie begonnen te zien in deze hallucinogenen stoffen en daardoor deze gingen onderzoeken.

De jaren zestig

In de jaren 60 werd het recreatief gebruiken van drugs steeds populairder. Er werden in die tijd veel nieuwe stoffen ontwikkeld die de effecten hebben van originele klassieke drugs zoals amfetaminen, LSD en marihuana. Sommige van deze nieuwe stoffen kwamen in de natuur voor zoals bijvoorbeeld psilocybine en mescaline. Anderen werden weer synthetisch gemaakt zoals bijvoorbeeld MDMA.

De jaren tachtig

In de jaren 80 werd de war on drugs gelanceerd en werden veel van de inmiddels bestaande stoffen in één klap illegaal gemaakt. Dit zorgde er eindelijk voor dat de Research Chemical industrie opbloeide. In deze industrie was het namelijk de kunst om van traditionele inmiddels illegale drugs legale varianten te maken om de wet te omzeilen. Deze nieuwe stoffen werden dan ook vaak als ”legal highs” verkocht. Deze waren namelijk niet onderworpen aan dezelfde wettelijke beperkingen die de klassieke drugs wel hadden.

De eerste Research Chemicals in de jaren 90

In de jaren 90 verschenen er vervolgens de eerste Research Chemicals. Deze stoffen werden in eerste instantie alleen gebruikt door wetenschappers en onderzoekers om de moleculaire structuur en functie in de hersenen te bestuderen. Deze stoffen waren vaak moeilijk te verkrijgen omdat ze alleen bestemd waren voor enkele erkende wetenschappers en onderzoekers.

Populair in de jaren 2000

In de jaren 2000 begonnen Research Chemicals steeds populairder te worden onder de gewone recreatieve drugs gebruikers. Deze waren namelijk op zoek naar nieuwe stoffen om te proberen en mee te experimenteren. Deze nieuwe stoffen werden vaak online aangeboden op het internet als ”Research Chemicals”. 

Verbod in het verenigd koninkrijk in 2016

In het Verenigd Koninkrijk werd er in 2016 een verbod ingevoerd op Research Chemicals. Deze wet werd ook wel de Psychoactive Substances Act genoemd. Deze wet werd ingevoerd om de productie en distributie van de nieuwe psychoactieve stoffen tegen te gaan en te controleren. De wet maakte het namelijk illegaal om deze stoffen te maken, verkopen of te bezitten.

Research Chemicals in de laatste jaren

De laatste jaren is er steeds meer aandacht besteed aan de verschillende nieuwe psychoactieve stoffen. Dit heeft er toe geleid dat inmiddels veel Europese landen verschillende wetgevingen hebben toegepast om veel van deze substanties te verbieden. Ook in Nederland is er veel aandacht aan besteed. Zo werd in 2021 de bekende 3MMC verboden en op de Opiumlijst 2 geplaatst als softdrugs. Inmiddels werkt de overheid ook aan een breder verbod op verschillende soorten Research Chemicals. Meer hierover kun je lezen in onze blog post ”verbod op designer drugs”. 

De toekomst van Research Chemicals

Momenteel zijn veel van deze nieuwe psychoactieve stoffen nog niet illegaal in Nederland. Hierdoor kun je dus gewoon legaal Research Chemicals kopen. Ook bij Party Viber kan je veel van deze nieuwe psychoactieve stoffen bestellen. Op onze webshop kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk 3CMC kopen of 2MMC kopen. Wanneer deze echter verboden worden zullen wij ook stoppen met de verkoop van deze stoffen.

Picture of Party Viber
Party Viber

Party Viber Blog

Welkom op het blog van Party Viber. Hier bespreken het laatste nieuws over Research Chemicals.

Recente berichten

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Goeiedag 👋, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?